Nanologica rekryterar SVP Sales and Senior Advisor för kromatografi

Nanologica har rekryterat Dr. PK Dutta till positionen som SVP Sales and Senior Advisor för affärsområdet kromatografi. Dr. PK Dutta kommer att fokusera på försäljningstillväxt av Nanologicas produkter för kromatografi primärt i USA.  

För att accelerera försäljningen av kromatografiprodukter, efter den lyckade uppskalningen av Nanologicas silikaproduktion till tonskala, har Dr. Dutta rekryterats som SVP Sales and Senior Advisor. Rollen innefattar att sätta strategier för tillväxt, samt leda direkt och indirekt försäljning med fokus på Nordamerika.

Efter att ha fått ut godkänt material från vår storskaliga produktion hos Sterling Pharma Solutions vill vi nu bygga ett säljteam i världsklass för tillväxt. Dr. Dutta har enastående meriter från att identifiera prospekt och att genomföra affärer och partnerskap. Vi är oerhört glada att få välkomna honom till Nanologica-teamet”, kommenterar vd Andreas Bhagwani.

Dr. Dutta har mer än 25 års global erfarenhet från läkemedels- och bioteknikindustrin, senast som President för YMC Americas där han ledde kromatografiverksamheten i Nord- och Sydamerika. Tidigare har Dr. Dutta varit verksam 16 år hos Akzo Nobel i positioner som Vice President, Director och Business Manager, där han framförallt ledde affärsutvecklingen av specialty chemicals (Silica/Kromasil och Pharmaceutical Salt/Sanal) i Nordamerika, Indien och Kina.

Dr. Dutta är baserad i USA och tillträder sin tjänst omgående.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Johansson, IR Nanologica
Tel: +46 72 211 21 90
E-mail: johanna.johansson@nanologica.com

 

Om Nanologica AB (publ)
Nanologica grundades 2004 och är ett nanoteknikbolag som utvecklar nanoporösa silikapartiklar för tillämpningar inom life science. Nanologica är världsledande i att styra form, typ av porositet samt ytegenskaper hos silikapartiklar. Denna kompetens används dels inom drug development, dels inom kromatografi, en teknik som används för separation och rening av läkemedelsprodukter på marknaden och under utveckling. Bolagets mission är att bidra till bättre och billigare behandlingar för patienter världen över genom teknikplattformen NLAB Silica™. Bolagets aktie (NICA) är listad för handel på Spotlight Stock Market. För ytterligare information, besök www.nanologica.com.

 

2021-02-18 Nanologica rekryterar SVP Sales and Senior Advisor för kromatografi

Share this: