Nanologica söker en Business Controller

Är du driven och motiveras av varierande arbetsuppgifter?
Har du erfarenhet från producerande noterat bolag?
Lockas du av en expansiv innovativ verksamhet?

Då kan du vara den Business Controller som Nanologica söker!

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren
Hos Nanologica får du jobba på ett bolag som vill förbättra för mänskligheten genom att bidra till att öka tillgängligheten till insulin och andra livsnödvändiga mediciner för patienter världen över. Bolaget är i början av en tillväxtresa men är idag relativt litet vilket gör att du får en viktig roll i teamet och i bolagets framtida utveckling. Organisationen är platt och prestigelös och stundtals får du bidra även i projekt utanför dina normala områden. Ibland behöver det gå snabbt så du behöver vara flexibel och snabbt anpassa dig efter nya förutsättningar. Med energi, eget driv och en stor portion humor kommer du att trivas utmärkt hos Nanologica!

Beskrivning av tjänsten
Nanologicas huvudkontor ligger i AstraZenecas tidigare lokaler i Södertälje. Bolaget har även storskalig tillverkning hos en CMO i UK. Du rapporterar till CFO. Totalt är man 15 personer på kontoret.

Rollen som Business Controller är bred och har förutom rena business controlleruppgifter även inslag av redovisning, rapportering och produktkalkylering Det är viktigt att ha erfarenhet av och förstå kopplingar mellan försäljning, lager och produktion.

Du jobbar också nära COO/chef produktion för att beräkna, analysera och utvärdera pågående och framtida produktion. Du bidrar proaktivt och med underlag för beslut av produktionsförändringar, förhandlingar med leverantörer liksom vid utvärdering av olika investeringsalternativ.

Exempel på arbetsuppgifter i rollen som Business Controller:

  • Produktionskalkylering och investeringsberäkningar
  • Uppföljning och analys av olika typer av data
  • Utveckling och underhåll av rapporter och rapporteringsverktyg
  • Internkontroll – rapportering och uppföljning
  • Rapportering av olika slag såväl till aktiemarknaden, styrelse som internt i bolaget
  • Diverse projekt och ad-hoc uppgifter

Vem är du?
Du är civilekonom eller har annan motsvarande högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet som Business Controller, gärna i ett producerande bolag. Du har kunskap om IFRS och koncernrapportering. Du är en mycket van användare av Excel och har en god systemkunskap. Erfarenhet av systemen Fortnox, Access och Power BI är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från noterat bolag eller från roll som produktionscontroller.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att du är proaktiv, drivande och utvecklingsinriktad. Du trivs både att arbeta med detaljerna och att se till helheten. Du är kommunikativ och kan förenkla svår finansiell information så att den blir förståelig. Du är intresserad av en expansiv och innovativ verksamhet. Du tycker om att arbeta i ett mindre bolag med varierande arbetsuppgifter och att kunna ta ansvar för en hel kedja.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Nanologica med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du söker rollen.

Välkommen med din ansökan!

Ansök via denna länk 

 

Om uppdragsgivaren
Nanologica är ett svenskt nanoteknikföretag, världsledande inom utveckling av nanoporösa silikapartiklar för rening genom kromatografi. En egenutvecklad produktionsmetod ger bolaget möjligheter att skapa förstklassiga produkter genom att med precision kontrollera form, storlek, porositet och ytegenskaper hos silikapartiklar. Bolaget tillhandahåller produkter av högkvalitativ silika som används vid rening av peptidläkemedel. Dessa produkter har möjlighet att bidra till lägre kostnader och högre produktion hos läkemedelstillverkare, vilket ökar tillgängligheten till kostnadseffektiva läkemedel och ger fler människor runt om i världen tillgång till livsnödvändig behandling av diabetes och fetma. Nanologica har huvudkontor i Södertälje och Nanologicas aktie (NICA) är listad för handel på Nasdaq Stockholm Main Market. För ytterligare information, vänligen besök www.nanologica.com.

Share this: