Nanologica tecknar distributionssavtal för den amerikanska, kanadensiska och europeiska marknaden

Nanologica AB (publ) har ingått ett distributionsavtal med American International Chemical LLC (AIC) för den amerikanska, kanadensiska och europeiska marknaden, för att ytterligare öka Nanologicas täckning av världsmarknaden.

Genom avtalet kommer AIC att marknadsföra och återförsälja Nanologicas produkter för analytisk kromatografi i USA, Kanada och Europa. 

Vi har haft en dialog och visst samarbete med AIC under en längre tid gällande kromatografimarknaden i USA och Nordamerika. Med den produktutveckling vi gjort känner både vi och AIC nu oss redo att öka Nanologicas närvaro i USA, Kanada och Europa. Avtalet ger oss bra kontroll samtidigt som AIC får möjligheter att göra de investeringar i organisation och marknadsföring som krävs för att lyckas. AIC har en stark försäljningsorganisation och ett väletablerat nätverk av kunder vilket gör dem till en bra partner för Nanologica på dessa marknader”, säger Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

”Som del av LBB Specialties-familjen strävar vi på AIC efter att vara en one-stop-shop för våra kunder. Vi investerar nu i att bredda vårt utbud av produkter för kromatografi och genom att addera Nanologicas kolonner med silikabaserade stationära faser får vi en mer komplett produktportfölj då kunderna ofta efterfrågar denna typ av produkter. Vi är mycket imponerade av prestandan hos Nanologicas kolonner och ser fram emot detta fördjupade samarbete”, säger AIC:s vd Darren J. Birkelbach.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johanna Johansson, IR Nanologica
Tel: +46 72 211 21 90 eller e-mail:
johanna.johansson@nanologica.com

Om Nanologica AB (publ)
Nanologica grundades 2004 och är ett nanoteknikbolag som utvecklar nanoporösa silikapartiklar för tillämpningar inom life science. Nanologica är världsledande i att styra form, typ av porositet samt ytegenskaper hos silikapartiklar. Denna kompetens används dels inom drug development, dels inom kromatografi, en teknik som används för separation och rening av läkemedelsprodukter på marknaden och under utveckling. Bolagets mission är att bidra till bättre och billigare behandlingar för patienter världen över genom teknikplattformen NLAB Silica™. Bolagets aktie (NICA) är listad för handel på Spotlight Stock Market. För ytterligare information, besök www.nanologica.com.

Om LBB Specialties LLC
LBB Specialties LLC, genom sina dotterbolag American International Chemical, LLC (“AIC”) och Charkit Chemical Company, LLC (“Charkit”), är ledande inom distribution av specialkemikalier  och kemiska ingredienser på den Nordamerikanska marknaden, med en årlig omsättning på över 200 miljoner dollar.

Bolagen inom LBB Specialties hanterar högkvalitativa produkter från hundratals leverantörer och betjänar tusentals kunder inom alla delar av specialkemikaliemarknaden. Dessa marknader inkluderar, men begränsas inte till: bildteknik, bioteknologi, färg och lack, HI&I, life science, livsmedel, läkemedel, metall- och vattenhantering, nutrition, personlig hygien, smak- och doftsättning och specialindustrier. LBB Specialties är ett dotterbolag till LeBaronBrown Industries LLC.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jürgen Machielse, Director & Product Manager Chromatography AIC
Tel: +1 508 270 1865 eller e-mail:
jmachielse@aicma.com

 

Denna information är sådan information som Nanologica AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknads-missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 mars, 2020.