Nanologica rekryterer VP Chromatography

Nanologica har rekryterat Katarina Alenäs som VP Chromatography för att leda Nanologicas säljorganisation inom kromatografi globalt.

I och med att försäljningsstart inom preparativ kromatografi närmar sig stärks nu Nanologicas försäljningsorganisation med Katarina Alenäs som VP Chromatography. Uppdraget innebär att leda försäljningsorganisationen och driva arbetet globalt. Nanologica får därmed en egen säljorganisation som täcker samtliga stora marknader – Indien, Kina, USA och Europa.

Med en gedigen erfarenhet från bioteknikbranschen i allmänhet och kromatografibranschen i synnerhet är Katarina ytterst lämpad att axla rollen som global säljchef för vår kromatografiverksamhet. I det läge bolaget befinner sig i nu, med försäljningsstart som rycker allt närmare, är Katarina ett mycket välkommet tillskott till organisationen. Hennes kompetens och driv gör att vi tar ytterligare ett kliv mot att bygga en försäljningsorganisation inom kromatografi i världsklass och det sätter oss i position att accelerera vår satsning inom preparativ kromatografi", säger Andreas Bhagwani, vd för Nanologica.

Katarina kommer närmast från rollen som Business Team Manager Instruments Sweden & Finland och Country General Manager Sweden på Agilent Technologies, där hon varit ytterst ansvarig för Agilent Technologies verksamhet i Sverige, samt ansvarig för försäljning av instrument för kromatografi, masspektrometri och spektroskopi i Sverige och Finland.  

Katarina har tidigare varit Product Manager Shimadzu HPLC/LCMS och även jobbat som produkt- och metodutvecklare för Kromasils silikabaserade packningsmedia för preparativ kromatografi. Katarina tillträder senast den 1 april.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Johansson, IR Manager
Tel: +46 72 211 21 90 eller e-post: johanna.johansson@nanologica.com

Om Nanologica AB (publ)
Nanologica tillverkar, utvecklar och säljer nanoporösa silikapartiklar för tillämpningar inom life science. Nanologica är världsledande när det gäller att kontrollera form, storlek, porositet och ytegenskaper hos silikapartiklar, vilket skapar möjligheter för att ta fram unika produkter. Genom de två affärsområdena, drug development och kromatografi, strävar bolaget efter att öka tillgänglighet till innovativa behandlingar och kostnadseffektiva läkemedel inom sjukvården, till gagn för patienter runt om i världen. I Inom drug development tillhandahåller Nanologica en unik drug delivery-plattform för lokal leverans av läkemedel till lunga i syfte att tillhandahålla nya behandlingsmöjligheter för patienter med lungsjukdomar. Inom kromatografi strävar bolaget efter att göra insulin tillgängligt för fler behövande patienter genom att sänka kostnaden för tillverkningen. Nanologica har huvudkontor i Södertälje och Nanologicas aktie (NICA) är listad för handel på Spotlight Stock Market. För ytterligare information, vänligen besök www.nanologica.com.

Denna information är sådan information som Nanologica AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 december, 2021.