Nanologica ingår kinesiskt avtal värt minst 1,2 MSEK

Ett avtal mellan Nanologica och kinesiska SinoUnison, som fokuserar på analystjänster inom livsmedelsproduktion, har ingåtts. Avtalet innebär att Nanologica under de kommande tre åren ska leverera kolonner till ett värde av minst 400 000 SEK per år. SinoUnison kommer också att utveckla nya metoder baserat på Nanologicas produkter.

Industrin för livsmedelskontroll växer snabbt i Kina och behovet av kvalitativ analytisk utrustning i form av kromatografiska kolonner ökar således. Nanologicas kolonner uppfyller SinoUnions högt ställda kvalitetskrav.

“Vi är glada över att etablera ett fäste inom den väldigt viktiga och snabbt växande industrin för livsmedelskontroll i Kina. SinoUnison växer lavinartat och därför glädjer det oss att vara deras förstaval. Dr Xu och hans team har utvecklat flera viktiga metoder inom livsmedelskontroll och alla vi på Nanologica kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dem i deras arbete med att se till att kinesisk mat är säker”, säger Nanologicas VD Andreas Bhagwani.  

“Vi är väldigt angelägna om att byta till Nanologica. Deras produkter håller högsta kvalitet, men än viktigare är att de håller längre än konkurrenternas, vilket ökar vår kostnadseffektivitet. Att byta kolonner mer sällan betyder inte bara att vi behöver köpa färre kolonner, utan också att vi sparar tid genom att inte behöva kalibrera kolonner vid byten lika ofta. Vi ser fram emot en fortsatt tillväxtresa tillsammans med Nanologica som partner”, säger Dr Xu, VD och grundare av SinoUnison.

Första leveransen av kolonner beräknas under andra kvartalet i år. Utöver leverans av kolonner kommer SinoUnison att producera applikationsdata inom livsmedelskontroll och tillsammans med Nanologica utveckla nya och mer effektiva metoder för att analysera livsmedel på ett mer kostnadseffektivt sätt. Detta är Nanologicas första steg in på den kinesiska marknaden.

Kort om Nanologica

Nanologica arbetar med nanoteknik inom life science. Bolaget verkar inom två områden: drug delivery (läkemedelsformulering) och kromatografi, en teknik som används för rening och separation av molekyler, ex. läkemedel. Nanologica utnyttjar sin unika materialkunskap inom nanoporös silika för att ge sina produkter unika egenskaper. Vid tillverkningsanläggningen i Södertälje har Nanologica 16 medarbetare av 8 nationaliteter och varav 8 med doktorsgrad. För ytterligare information, besök www.nanologica.com.

Kort om SinoUnison

SinoUnison Technology Co., Ltd. (SUT) fokuserar på analystjänster inom livsmedels- och jordbruksprodukter, life science och hälsa. SinoUnison har certifierats av CNAS, CMAF, CATL och GLP utfärdat av OECD. Bolaget har analyskompetens inom analytisk kemi och bioteknik. SinoUnison har mer än 500 anställda i sina laboratorier i Shandong, Jiangsu, Zhejiang, Inre Mongoliet, Shanxi och Shanghai.

For ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Bhagwani, VD Nanologica
Tel: +46 70 316 17 02 eller e-post andreas.bhagwani@nanologica.com 

Denna information är sådan information som Nanologica AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 maj 2018 kl.15:00 CET.