Nanologica deltar i konferenser för preparativ kromatografi

Nanologica kommer att delta i flera kromatografikonferenser under våren i samband med lanseringen av bolagets silika för preparativ kromatografi, NLAB Saga[®].

Första konferensen är Purify'22 Chromatography Purification Conclave den 7 april i Hyderabad, Indien, där Nanologicas vd Andreas Bhagwani håller invigningstalet Pharmaceutical Megatrends and the Fundamental Impact of Chromatography och där Nanologicas SVP Chromatography Katarina Alenäs kommer att hålla ett föredrag om New Generation Silica for Peptide Purification.

I maj deltar Nanologica på två konferenser i USA:
TIDES USA: Oligonucleotides and Peptide Therapeutics i Boston 9-12 maj och
PREP2022 – Preparative and Process Chromatography Symposium i Baltimore 15-18 maj.

Nanologica står i begrepp att lansera en produkt i världsklass inom kromatografi som kan sänka kostnaderna för insulintillverkare, vilket kan möjliggöra behandling för fler diabetespatienter. Med ett team av kromatografiexperter och storskalig produktion snart på plats är vi nu redo att ta verksamheten till helt nya nivåer. Det är med stor glädje och förväntan vi kommer att delta i dessa konferenser som en del i lanseringen av våra produkter för preparativ kromatografi”, kommenterar Nanologicas vd Andreas Bhagwani.

Ytterligare konferenser under våren planeras, men är ännu inte bekräftade. För ett kontinuerligt uppdaterat konferensschema, besök Nanologicas kalender.

För att boka ett möte eller för att få ytterligare information, vänligen kontakta:
Johanna Johansson, Director IR, Communications and Marketing
Tel: +46 72 211 21 90 eller e-mail:
ir@nanologica.com

Om Nanologica AB (publ)
Nanologica tillverkar, utvecklar och säljer nanoporösa silikapartiklar för tillämpningar inom life science. Nanologica är världsledande när det gäller att kontrollera form, storlek, porositet och ytegenskaper hos silikapartiklar, vilket skapar möjligheter för att ta fram unika produkter. Genom de två affärsområdena, drug development och kromatografi, strävar bolaget efter att öka tillgänglighet till innovativa behandlingar och kostnadseffektiva läkemedel inom sjukvården, till gagn för patienter runt om i världen. Inom drug development tillhandahåller Nanologica en unik drug delivery-plattform för lokal leverans av läkemedel till lunga i syfte att tillhandahålla nya behandlingsmöjligheter för patienter med lungsjukdomar. Inom kromatografi strävar bolaget efter att göra diabetesläkemedel tillgängligt för fler behövande patienter genom att sänka kostnaden för tillverkningen. Nanologica har huvudkontor i Södertälje och Nanologicas aktie (NICA) är listad för handel på Nasdaq Stockholm sedan 29 mars 2022. För ytterligare information, vänligen besök www.nanologica.com.